Einde carrière Alderweireld in zicht: Ik wil nog één keer alles geven

Einde carrière Alderweireld in zicht: "Ik wil nog één keer alles geven"

10 januari - 16:02
1

De terugkeer van Toby Alderweireld werd een groot succes en de ervaren pion wist met zijn Royal Antwerp FC ook een titel te pakken. Het lijkt het begin te zijn van een lange afscheidstournee van de verdediger.

Na avonturen in Nederland, Engeland, Spanje en Qatar besloot Alderweireld in 2022 om terug te keren naar zijn Antwerp. Hij was en is nog steeds een belangrijke pion bij The Great Old, maar de vele jaren op het hoogste niveau lijken zijn tol geëist te hebben.

De nu 34-jarige Alderweireld heeft nog een contract tot het einde van het seizoen bij Antwerp en van een verlenging is er voorlopig ook geen sprake. "In principe is 2024-’25 mijn laatste seizoen, dus ik wil nog één keer alles geven.", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

Bij Antwerp wil men ongetwijfeld ook graag langer door met Alderweireld, maar zelf lijkt hij te twijfelen. "Een contractverlenging? Ik kan bijtekenen als ik dat wil en als de club dat wil. Maar dat zou ik alleen doen als ik fysiek en mentaal op hetzelfde niveau kan blijven. Dus dat zullen we dan nog wel bekijken", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.