Cercle krijgt update rond nieuw stadion: 'Plaats voor stadion en oefencomplex'

Cercle krijgt update rond nieuw stadion: 'Plaats voor stadion en oefencomplex'

8 januari - 18:15
10

Het nieuwe stadion voor Cerle Brugge komt aan de Blankenbergse Steenweg, zo meldt Het Nieuwsblad. Bij Groen-Zwart wil men echter nog geen alternatieve locaties uitsluiten.

Een nieuw stadion voor Cercle zit eraan te komen. De bedoeling is dat er een stadion voor 10.000 supporters in de Brugse deelgemeente Sint-Pieters komt te staan. Na een locatieonderzoek resten er nog twee sites als mogelijkheid, allebei langs de Blankenbergse Steenweg.

De eerste optie is de site die al jaren op tafel ligt, maar eerder door de Raad van State werd afgeschoten. Nu zullen zowel een noordelijke als zuidelijke plaats op de site verder onderzocht worden. De optie Sint-Pietersplas is echter nieuw. Naast het stadion zou er ook plaats zijn voor een oefencomplex – met maar liefst tien velden-  en met bijhorende faciliteiten en kantoren.

Opvallend is dat Cercle Brugge zich nog niet wil vastpinnen op de locatie. “Er loopt nog een onderzoek naar de best mogelijke plaats. Die oefening zal worden opgestart en tot wanneer die is afgerond gaan we geen andere mogelijke stadionlocaties uitsluiten”, klinkt het.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.