The Daily Mirror: 'Ontgoochelde Bergwijn wil afscheid nemen van Ajax'

The Daily Mirror: 'Ontgoochelde Bergwijn wil afscheid nemen van Ajax'

7 januari - 15:44
3

Steven Bergwijn heeft oren naar een vertrek bij Ajax. Dat meldt The Daily Mirror. De vertrekwens van de aanvaller zou mede ingegeven zijn door een belofte die Ajax de vleugelaanvaller zou hebben gedaan, maar tot op heden nooit zou zijn nagekomen.  

Bergwijn maakte anderhalf jaar terug voor ruim 30 miljoen euro de overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax. De toenmalige clubleiding van Ajax zou de Oranje-international destijds beloofd hebben dat er na zijn komst nog meer grote namen zouden volgen richting de Johan Cruijff ArenA. 'Bergwijn werd het idee geschetst dat Ajax topspelers uit heel Europa zou halen, maar de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat verspilde 150 miljoen euro aan teleurstellende transfers', aldus Daily Mirror-journalist Ryan Taylor. 

Volgens het Engelse medium is Bergwijn ongelukkig bij Ajax, hem andersom ook liever kwijt dan rijk zou zijn. 'Bergwijn is niet populair bij de club, ondanks het feit dat hij met een weeksalaris van bijna 100.000 euro per week de grootverdiener in de selectie is.' Zo zou de aanvoerder een slechte relatie hebben met zowel de supporters als de media. 

West Ham, de geïnteresseerde partij, ziet Bergwijn maar al te graag komen. De club uit Londen deed afgelopen zomer ook al zaken met Ajax. Toen maakten Edson Álvarez en Mohammed Kudus de overstap vanuit Amsterdam. De Mexicaan en Ghanees ontpopte zich binnen no time tot belangrijke schakels in de formatie van manager David Moyes.