Güler debuteert bij Real Madrid

Real Madrid bekert verder bij langverwacht debuut van talentvolle Güler

6 januari om 23:33

Real Madrid heeft zaterdag in de Copa del Rey vrij zakelijk afgerekend met Arandina CF, dat uitkomt op het vierde niveau. Veel ogen waren er gericht op Arda Güler. Het Turkse toptalent maakte na lang blessureleed eindelijk zijn debuut voor De Koninklijke. 

Real Madrid maakte op 6 juli 2023 aan de ellenlange transfersoap waarin Güler de hoofdrol speelde. Dat de linkspoot zou vertrekken bij Fenerbahçe stond al heel lang vast, maar over zijn vervolgstap bestonden lange tijd nog grote vraagtekens. Diverse clubs werden genoemd. Uiteindelijk koos hij, zoals bekend, voor de Spaanse grootmacht. In juli raakte hij geblesseerd aan zijn knie, een kwetsuur waarmee hij maandenlang sukkelde. 

In Estadio El Montecillo, de thuishaven van Arandina CF, maakte hij zijn debuut. Dat deed hij naar behoren. De Turks international kreeg al in de openingsfase een grote kans, maar miste scherpte. Niet lang daarna was hij opnieuw dicht bij een doelpunt, maar toen stond de paal een fraai doelpunt in de weg. Na rust rekende Real Madrid af met de thuisploeg. Joselu schoot eerst raak vanaf elf meter, waarna Brahim Diaz slechts één minuut later de 0-2 verzorgde. In de slotfase tekende invaller Rodrygo voor de 0-3. Arandina slaagde er nog wel in om de aansluitingstreffer te maken. Nacho maakte een eigen doelpnt. 

Güler werd door Carlo Ancelotti vroegtijdig naar de kant gehaald. Volgende week woensdag zal blijken of hij opnieuw het vertrouwen krijgt van zijn leermeester. Dan speelt Real Madrid de halve finale van de Supercopa de España tegen rivaal Atlético Madrid.