Doodsangsten na bizarre vlucht in vliegtuig: Ik dacht: dit was het dan

Doodsangsten na bizarre vlucht in vliegtuig: "Ik dacht: dit was het dan"

6 januari - 19:31
2

Kevin van Veen heeft doodsangsten uitgestaan. De spits van FC Groningen vloog afgelopen dinsdag van Schotland naar Nederland, maar kreeg toen te maken met storm Henk. Van Veen weet ook niet of hij ooit nog in een vliegtuig durft te stappen.

Van Veen was tijdens de winterstop in Schotland, waar zijn vrouw en dochtertje nog altijd wonen. Toen hij dinsdag naar Nederland terugvloog, vreesde de spits echter voor zijn leven. "Het was vreselijk. Ik heb de hele tijd met mijn hoofd tussen mijn armen gezeten, heb de telefoon met de foto van mijn pasgeboren dochtertje gekust", zegt hij tegenover Het Dagblad van het Noorden. "Ik dacht: dit was het dan."

"Het vliegtuig schudde hevig, de turbulentie was geen moment weg. Op zeker moment brandde in de ene helft van het vliegtuig licht en zat de andere helft in het donker", vervolgt Van Veen. "Ook begon iedereen in paniek op het serviceknopje te drukken, omdat de mensen wilden weten wat er aan de hand was. Sommigen waren aan het hyperventileren. Er vielen koffers uit de bagagevakken. Het was enger dan de bevalling van mijn eigen vrouw, ook al was dat ook geen pretje. Ze kreeg een keizersnee en op zeker moment keek ik per ongeluk recht in haar buik."

Uiteindelijk landde het vliegtuig na drie pogingen veilig op Schiphol. Van Veen is er dus zonder kleerscheuren vanaf gekomen. "Maar het was verschrikkelijk. Het is maar de vraag of ik ooit weer in een vliegtuig durf te stappen", besluit de aanvalsleider.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.