Internazionale wint na krankzinnige slotfase van Hellas Verona, Buchanan keek toe

6 januari - 15:02 Laatste update: 15:19
2

Internazionale is zaterdag met de schrik vrijgekomen in het duel met Hellas Verona. Het leek lange tijd 1-1 te blijven in Milaan, maar door een controversiële treffer wonnen de Nerazzurri alsnog. In de slotfase gebeurde werkelijk álles: 2-1. Bij Internazionale keek de van Club Brugge overgekomen Tajon Buchanan toe vanaf de tribune.

Bij Internazionale wist Lautaro Martinez na een klein kwartier de score te openen. De thuisploeg was sterker, maar wist dat niet in een grotere score uit te drukken in de eerste helft. In het tweede bedrijf kwam Hellas een kwartier voor tijd plots langszij door toedoen van Thomas Henry.

Inter leek op weg naar een tweede gelijkspel op rij na de teleurstelling tegen Genoa, maar in de 93ste minuut kwam alsnog de bevrijdende treffer. Davide Frattesi tikte van dichtbij binnen na gegrabbel van doelman Lorenzo Montipò. Tijdens de aanval kreeg een speler van Hellas een flinke elleboogbeuk, maar de treffer werd niet afgekeurd.

In de enkele minuten die daarop volgden, gebeurde er meer dan in de negentig minuten daarvoor. Hellas kreeg een vrije trap en schreeuwde na een botsing om een strafschop, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Bij Hellas was de keeper meegekomen in de vrije trap en gingen er twee Inter-spelers vandoor in de counter. Na een tackle van Hellas dacht Inter aan een strafschop, maar de penalty werd juist gegeven aan Hellas. Henry raakte in minuut 98 echter de paal, waardoor de overwinning alsnog een feit werd voor Inter.

Door de overwinning is Inter tijdelijk met vijf punten afstand koploper, maar heeft achtervolger Juventus een wedstrijd minder gespeeld. Hellas Verona blijft op plek veertien steken.