Makelaar De Ketelaere over druk in Serie A: Je kan er nooit van wegblijven

Makelaar De Ketelaere over druk in Serie A: "Je kan er nooit van wegblijven"

6 januari - 14:29
2

Met zes doelpunten en vijf assists heeft Charles De Ketelaere dit seizoen indruk gemaakt. Tom De Mul, voormalig profvoetballer en de makelaar van De Ketelaere, reflecteert op zijn eerste seizoenshelft na zijn recente sterke optreden in de Coppa Italia bij Atalanta.

Het afgelopen seizoen werd De Ketelaere geconfronteerd met kritiek, vooral in de Italiaanse media. De Mul benadrukt de waarde van kritiek als die terecht is: "Als speler moet je daar dingen uithalen waar je denkt beter van te worden." Hoewel De Ketelaere niet sterk beïnvloed lijkt te worden door de media, erkent De Mul dat spelers altijd iets van kritiek oppikken, wat soms een impact kan hebben. "Je kan er nooit 100 procent van wegblijven", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Over De Ketelaeres keuze voor Atalanta benadrukt De Mul dat de minder zware druk bij de club niet doorslaggevend was. De club was al van belang tijdens zijn periode bij Club Brugge, maar financieel was de overstap toen niet haalbaar. De trainer van Atalanta, Gian Piero Gasperini, waardeert De Ketelaeres kwaliteiten enorm en het idee om binnen het Italiaanse voetbal door te breken, speelstijl en continuïteit in dezelfde competitie speelden mee in zijn besluit. "Het was een bewuste keuze om in het Italiaans voetbal te blijven en daar door te breken. Ook de speelstijl, dat ze hem als spits of tweede spits zagen…"

Volgens De Mul is De Ketelaere nu in een rol als spits gegroeid, maar met de vrijheid om tussen de linies te spelen en naar de flanken te bewegen. De fysieke ontwikkeling en het groeiende zelfvertrouwen hebben hem geholpen om deze rol beter te vervullen. "Zoiets is perfect voor Charles, dit is echt zijn positie. Hij is ook lichamelijk veel sterker geworden en hij maakt daar nog progressie in", aldus De Mul. De statistieken van De Ketelaere geven hem meer aandacht van de buitenwereld, maar De Mul benadrukt dat deze voortkomen uit zijn voortdurende goede prestaties en zijn groei als speler.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.