Broos vol vertrouwen met Zuid-Afrika naar AFCON: “Dat is een goed teken”

Broos vol vertrouwen met Zuid-Afrika naar AFCON: “Dat is een goed teken”

6 januari - 13:57 Laatste update: 14:08

Hugo Broos is onder de indruk van de kwaliteit binnen de selectie van Bafana Bafana. De Belgische coach trekt met Zuid-Afrika naar Ivoorkust om er in de Africa Cup of Nations te gaan spelen. De trainer klinkt alvast tevreden. 

De ploeg, die vrijdag begon met hun eerste trainingssessie, verzamelde donderdagavond in Johannesburg en vloog vervolgens naar de Westkaap voor de voorbereiding op het toernooi dat op 16 januari begint in Ivoorkust.

Ondanks Broos' eerdere kritiek op het gebrek aan steun van de Zuid-Afrikaanse competitie voor het nationale team, toonde hij zich tevreden na de trainingssessie. "Ik ben blij dat alle 23 spelers hier zijn. Het is altijd goed om met alle spelers aan de eerste training te beginnen”, deelde Broos mee aan de SAFA-media, geciteerd door News24. Hij merkte ook op dat de spelers na een korte rustperiode gemotiveerd waren om zich voor te bereiden op de Afcon. "De vier dagen rust waren goed voor de spelers. Ik zag dat ze na die korte pauze gemotiveerd waren om weer aan de slag te gaan en dat is een goed teken," voegde hij eraan toe.

Terwijl Bafana Bafana zich voorbereidt op het toernooi, zal het team slechts één trainingswedstrijd spelen tegen Lesotho vanwege de moeite van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond om sterkere tegenstanders te organiseren. Desalniettemin ziet Broos het team als een kanshebber, vooral met zijn ervaring als coach van Kameroen, waarmee hij in 2017 de Afcon won. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.