“Leko (Standard) zijn coachstijl is agressief, soms een beetje te agressief

“Leko (Standard) zijn coachstijl is agressief, soms een beetje te agressief"

6 januari - 13:32 Laatste update: 14:08
4

Met de aanstelling van Ivan Leko als opvolger van Carl Hoefkens bij Standard staat de club opnieuw voor een kantelpunt. Deze overgang heeft de aandacht getrokken van analist Nordin Jbari, die de keuze van het management bespreekt op RTBF.

Jbari benadrukt Leko's bekendheid met de Belgische competitie en de druk die op Standard zal rusten, waarbij hij opmerkt: "Zijn coachstijl is agressief, misschien soms een beetje te agressief. Maar Standard zal dat leuk vinden. Hij moet in staat zijn om een vrij hoog drukniveau te brengen."

De ervaring van Leko in de Belgische Pro League is volgens Jbari een essentiële factor: "Als je een verleden hebt in een land, als speler of als coach, dan volg je toch de competitie." Jbari benadrukt ook het belang van Leko's bekendheid met de spelers en clubs in de competitie. "Maar dat is niet de stijl van Leko," voegt hij toe.

Volgens Jbari heeft Leko een aantal erg duidelijke prioriteiten op zijn agenda staan. "Hij moet spelers als Balikwisha terug in het spel zien te krijgen en voor gezonde concurrentie zorgen. Ze moeten naar voren kunnen spelen en Kanga helpen, die vaak alleen staat. Het is belangrijk om alle spelers weer op de juiste positie te krijgen. Ze zullen consistent moeten zijn, maar ook duidelijk in wat we willen laten zien met een vast spelpatroon."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.