Wilmots over uitdaging Schalke: “Mijn periode bij Rode Duivels leerde me veel”

Wilmots over uitdaging Schalke: “Mijn periode bij Rode Duivels leerde me veel”

6 januari - 13:17 Laatste update: 14:07
4

Marc Wilmots, de pas benoemde sportief directeur van Schalke 04, onthult zijn visie en plannen voor de club na zijn officiële aanstelling. De voormalige speler van Schalke, die 178 wedstrijden voor de club speelde, spreekt vol enthousiasme over zijn nieuwe rol en zijn intentie om de club weer op de juiste koers te zetten.

"Schalke 04 is voor mij een heel speciale club, waar ik als speler veel succes heb gehad. Nu wil ik opnieuw de weg wijzen en het team een nieuwe impuls geven door samen te bouwen aan een succesvolle toekomst," verklaarde Wilmots. Met zijn ervaring als bondscoach van de Rode Duivels van 2012 tot 2016 benadrukt Wilmots dat hij een aantal waardevolle lessen zal toepassen in zijn nieuwe rol bij Schalke. 

Hij benadrukte het belang van samenwerking en overleg met betrokkenen binnen de club. "Tijdens mijn periode bij de Rode Duivels heb ik geleerd hoe essentieel deze elementen zijn voor het succes van een project," zei Wilmots. Hij erkent de dringende korte termijndoelstellingen van Schalke, gericht op de tweede seizoenshelft in de 2. Bundesliga, maar richt zich ook op het lange termijn doel: "Op de middellange en lange termijn willen we het team verder ontwikkelen en terugkeren naar de hoogste klasse."

Bovendien benadrukte Wilmots het belang van samenwerking in zijn nieuwe rol: "Als sportief directeur zal ik natuurlijk de uiteindelijke beslissingen nemen, maar je kunt niet alles alleen doen. Het is beter om samen te werken. Met drie hoofden zijn we slimmer dan met één”, klinkt het bij Wilmots, geciteerd door RTBF.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.