Guardiola voorzichtig met De Bruyne: “Hij verlangt zo hard naar minuten”

Guardiola voorzichtig met De Bruyne: “Hij verlangt zo hard naar minuten”

6 januari - 12:45 Laatste update: 14:31
1

Kevin De Bruyne wacht nog steeds op zijn comeback bij Manchester City. De spelmaker keert terug van een slepende blessure. Pep Guardiola gaf op een persconferentie meer informatie over de Rode Duivel.

Man City neemt het op tegen Engelse tweedeklasser Huddersfield namens de FA Cup. Het is niet zeker of KDB dan in actie zal komen. "Het was een serieuze blessure, het gaat er ons om dat hij zeker niet hervalt. Want net dát is gevaarlijk tijdens zijn eerste speelminuten - in al het enthousiasme dat hij opnieuw kan spelen", citeert Het Laatste Nieuws de Spanjaard.

Guardiola wil geen risico’s nemen. “Ik ben geen dokter, maar het is belangrijk dat hij eerst veel trainingsminuten verzamelt. Week na week. Want het liefst zou ik hebben dat Kevin de Kevin wordt zoals hij de voorbije acht jaar voor ons speelde. Zijn kwaliteiten gaan niet weg zijn. Hij voelt zich fris en heeft zoveel verlangen, maar we moeten voorzichtig zijn."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.