Exodus bij RSC Anderlecht: 'Minstens vijf pionnen mogen de club verlaten'

Exodus bij RSC Anderlecht: 'Minstens vijf pionnen mogen de club verlaten'

5 januari - 21:31
8

RSC Anderlecht zoekt zelf nog naar versterking deze winter, maar zal ook afscheid nemen van enkele pionnen. In totaal kunnen maar liefst vijf spelers (of zelfs meer) paars-wit deze winter nog verlaten.

Anderlecht zal vooral op het middenveld mogelijk afscheid nemen van meerdere pionnen. Jonkie Kristian Arnstad, die door Vincent Kompany nog werd geroemd en een grote toekomst voorspeld, slaagt er maar niet in om door te breken bij Anderlecht en vertrekt al dan niet tijdelijk bij de club. Dat weet La Dernière Heure.

Justin Lonwijk werd dan weer gehuurd van Dinamo Kiev, maar staat op het punt om de club te verlaten. Die andere zomertransfer, Alexis Flips, kan dan weer terugkeren naar Stade Reims en wordt nog gevolgd door enkele andere clubs uit Frankrijk. Voor Flips wordt het hoogstwaarschijnlijk geen definitieve transfer, maar een uitleenbeurt.

Zware lonen
Verder is er ook nog Amadou Diawara die de club mag verlaten. Anderlecht wil graag af van zijn dure contract, al is er voorlopig weinig interesse. Zijn deelname aan de Afrika Cup kan een mogelijk vertrek ook bemoeilijken.

Ten laatste zoekt Anderlecht nog naar een oplossing voor Benito Raman. De aanvaller is niet mee op stage en moet op zoek naar een nieuwe club. Paars-wit ziet hem liefst definitief vertrekken, zodat het het zijn laatste zes contractmaanden niet meer moet uitbetalen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.