Bakayoko noemt voorbeeld wat betreft carrièrepad: 'Probeer ik na te streven'

Bakayoko noemt voorbeeld wat betreft carrièrepad: 'Probeer ik na te streven'

5 januari - 09:12
7

Johan Bakayoko is nogmaals erg duidelijk geweest over zijn toekomst: hij wil zeker nog even bij PSV blijven. Dat vertelt de Rode Duivel in gesprek met De Telegraaf. Bakayoko kijkt meer naar een route zoals Cody Gakpo, die ook pas relatief laat uit Eindhoven vertrok. 

Volgens Bakayoko is hij inmiddels wel gewend aan de interesse in zijn persoon. "Die belangstelling is niet iets van nu, dat speelt al zeker een jaar. Je went eraan. Ik heb afgelopen zomer bewust de keuze gemaakt om bij PSV te blijven. De omstandigheden zijn voor mij perfect om mezelf door te ontwikkelen. Ik heb een duidelijk plan en kijk ook hoe een jongen als Cody Gakpo het heeft gedaan. Dat probeer ik een beetje na te streven."

Bakayoko vertelt ook over een trucje dat hem bij de les houdt, zodat hij optimaal kan presteren. Het bijhouden van een handgeschreven dagboek. "Het geeft me structuur, rust en een plan. Doelen, verbetermomenten, dingen die me inspireren, hoe ik mijn vrije tijd spendeer, wat me gelukkig maakt. Maar ook heel simpele dingen. Om goed te presteren, moet ik bijvoorbeeld elke dag 8,5 uur slapen en 2,5 tot 3 liter water drinken. Dat zijn basisdingen die in orde moeten zijn. Ik noteer of dat allemaal is gelukt."

Voor Bakayoko is zijn ontwikkeling bij PSV ook ongekend snel gegaan. Dat beseft de Belg zich soms ook nog niet helemaal. "Het is heel vloeiend gekomen. Ik besef het eigenlijk amper. Alles volgt elkaar zo snel op. Je hebt bijna geen tijd om er bij stil te staan. Nu ben ik dan echt profvoetballer, maar ik ben gewoon nog dezelfde Johan als toen ik een jongen van 14 was."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.