De winterse vertrekwensen van Gent: Afrika en Asian Cup zijn al erg genoeg

De winterse vertrekwensen van Gent: Afrika en Asian Cup zijn al erg genoeg

6 januari - 10:00 Laatste update: 17:30

De start van een nieuw jaar, dat betekent gelukwensen van alles en iedereen. Bij de Belgische topclubs is dat niet anders. Aangezien de wintermercato is aangebroken, gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar hun transferwensen. In deze tweedelige reeks komen mogelijke vertrekkers aan bod. Vandaag: KAA Gent.

Statistieken Gent na 20 speeldagen:
Positie: 3e
Punten: 38 (10W – 8G – 2V)
Doelpuntensaldo: 36-20

Samenvatting
Een niet te onderschatten kanshebber op de titel. Met dat predikaat doken Hein Vanhaezebrouck en co de huidige jaargang in. Tactisch beslagen trainer, enkele verdedigende topaanwinsten, een middenveld vol spelintelligentie en een levensgevaarlijke drietand vooraan: met zulke troeven kan je veel kaartspelen winnend afsluiten. Gent schoot dan ook fluks uit de startblokken. Ook in de grote affiches had de ploeg vaak de bovenhand, al slaagde het er enkel tijdens de Slag om Vlaanderen in om dat ook in drie punten om te zetten. Het enige minpuntje aan een voorts puike heenronde. Hoewel januari en februari Vanhaezebrouck de stuipen op het lijf jagen, zou het nog steeds het seizoen van De Buffalo’s kunnen worden.

Vertrekwensen
Vanhaezebrouck schreeuwt eigenlijk al jaren dat zijn kern te smal is, al valt dat dit seizoen best mee. Toch hangt er een zwaard van Damocles boven zijn groep: de nakende Afrika en Asian Cups snijden een flinke brok aan kwaliteit uit de Gentse selectie. Naast enkele anderen hebben met Tsuyoshi Watanabe (Japan), Jordan Torunarigha (Nigeria), Hong Hyun-seok (Zuid-Korea) en Tarik Tissoudali (Marokko) vier vaste waarden hun koffers reeds gepakt. Gent zal bijgevolg niet al te happig zijn om nog meer personeel te laten vertrekken. Daar is ook geen nood toe. Door het drukke Europese programma hebben zowat alle spelers voldoende minuten vergaard. Enkel een uitleenbeurt voor jongelingen à la Bram Lagae of Brian Agbor kan wenselijk zijn.