Onana waarom hij nooit bij de A-jeugd van Anderlecht speelde

Onana waarom hij nooit bij de A-jeugd van Anderlecht speelde: “Karakter gekweekt”

3 januari om 23:32

Amadou Onana, de steunpilaar van Everton, kan ook rekenen op vertrouwen bij De Rode Duivels van Domenico Tedesco. Onana wordt gevraagd hoe het komt dat de pas 22-jarige middenvelder nooit voor de A-jeugd van RSC Anderlecht heeft gespeeld.

Onana probeerde het bij Anderlecht, maar brak uiteindelijk door bij de jeugd van Zulte Waregem en vertrok daarna naar Duitsland om zich bij de jeugd van Hoffenheim in de kijker te spelen. “De eerste keer dat Anderlecht me de kans bood om me aan te sluiten in Neerpede, moest ik terug naar Senegal. Toen ik een paar jaar later terugkwam, accepteerde ik dat ik bij de provinciale ploegen in Heizel moest spelen”, citeert Het Belang van Limburg Onana.

“Ik deed het daar goed en mijn zus betaalde een paar stages op Neerpede, zodat ik me er kon tonen. Jean Kindermans zei haar dat ik de kwaliteiten had voor Anderlecht. Ik kwam thuis met een goed gevoel en dacht dat ik op Neerpede zou kunnen aansluiten. Maar ik heb er nooit meer iets van gehoord”, aldus Onana.

Onana sluit af door te vertellen dat hij als voetballer die tegenslagen bij Anderlecht nodig had. Er ging eerder het gerucht dat Onana te snel ergens anders had getekend, maar dat is volgens hem niet waar. “Maar dat heeft me wel geholpen in mijn ontwikkeling. Ik had een omgeving nodig waar ik het lastiger had, ergens waar ik niets cadeau kreeg. Door die tegenslagen heb ik karakter gekweekt”, besluit Onana.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.