Kuyt over verschil Nederland en België: “Waardering en respect voor de mens Kuyt”

Kuyt over verschil Nederland en België: “Waardering en respect voor de mens Kuyt”

3 januari - 16:53
6

Dirk Kuyt, de nieuwe hoofdtrainer van Beerschot, vertelt over zijn ontvangst in België ten opzichte van Nederland. Ook gaat de voormalige International van Het Nederlands-elftal in op zijn relatie met Mark van Bommel, de hoofdtrainer van Royal Antwerp FC. Kuyt vertelt dat de twee al contact hebben gehad, zij speelden eerder samen in Oranje.

Kuyt vertelt eerst over het verschil in ontvangst tussen België en Nederland. “Ik ben hier pas kort, maar het voelde meteen erg fijn. Ik voel veel waardering en respect voor de mens Dirk Kuyt. Ik ben een harde werker en zo vind ik hier nog veel mensen terug. De club wil duidelijk vooruit in de toekomst en snel weer naar de hoogste divisie. Daar kan ik me absoluut in vinden”, citeert De Gazet van Antwerpen Kuyt.

Kuyt deelt verder dat hij contact heeft gehad met Mark van Bommel, de hoofdtrainer van Antwerp. “Mark heeft me een berichtje gestuurd, ja. We kennen elkaar natuurlijk goed van de tien jaar bij de nationale ploeg van Nederland. Vanaf nu kunnen we elkaar wel niet meer spreken”, grapte Kuyt.

Kuyt begint bij Beerschot dat op dit moment op de tweede plaats staat in de Challenger Pro League. Wanneer het Beerschot lukt om te promoveren naar de Jupiler Pro League, dan kunnen Kuyt en van Bommel elkaar ontmoeten in de competitie.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.