'Malen op weg naar uitgang: exit lonkt door aanstaande Dortmund-deal'

'Malen op weg naar uitgang: exit lonkt door aanstaande Dortmund-deal'

3 januari - 13:25 Laatste update: 13:34

De kans bestaat dat Donyell Malen deze winter vertrekt bij Borussia Dortmund, schetst transferexpert Fabrizio Romano. Veel van een mogelijke exit hangt af van het wel of niet aantrekken van Jadon Sancho door de club waar Thomas Meunier onder contract staat.

De geruchten over een terugkeer van Sancho bij Dortmund worden steeds hardnekkiger. In afwachting van aanbiedingen is het 'waarschijnlijk' dat Malen vertrekt als Sancho daadwerkelijk overkomt van Manchester United, waar hij op het tweede plan is beland. Eind 2023 kwam voor het eerst naar buiten dat de Oranje-international mogelijk bezig was aan zijn laatste weken bij Dortmund.

Malen is recent van zaakwaarnemerskantoor gewisseld. Met SEG probeert de buitenspeler een transfer af te dwingen. Het is nog onduidelijk waar Malen zijn carrière kan voortzetten. Bij Dortmund ligt de 24-jarige aanvaller nog vast tot de zomer van 2026. In het huidige seizoen speelde hij tot op heden vijftien competitiewedstrijden, waarin hij vijfmaal trefzeker was.

Bij Dortmund zou Malen niet tevreden zijn. Trainer Edin Terzic gebruikt hem als rechtsbuiten, terwijl Malen bij voorkeur elders in de voorhoede speelt.

De collega van Malen, Thomas Meunier, die nog altijd bij Dortmund voetbalt, speelde dit seizoen 4 matchen in de Bundesliga.

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.