La Liga-verrassing laat sterspeler niet naar Barcelona gaan: 'Hebben hem nodig'

La Liga-verrassing laat sterspeler niet naar Barcelona gaan: 'Hebben hem nodig'

2 januari - 22:21

Girona-trainer Michel denkt niet dat Aleix Garcia naar FC Barcelona zal vertrekken. De middenvelder van de verrassing in La Liga staat in de belangstelling van de Catalanen, maar van een overgang in deze maand ziet de trainer het niet komen, zo geeft hij aan tegenover AS.

Geloof in een landstitel durft Michel niet uit te spreken. "Nee, ik denk het niet, want dan moeten we bijna negentig punten behalen en dat is héél veel. We lopen pas net tegen het einde van de eerste seizoenshelft en om echt om de titel mee te doen, moeten we ook een spectaculaire tweede seizoenshelft draaien. We moeten van wedstrijd naar wedstrijd toeleven. Ons doel is Europees voetbal."

Om die doelstelling te behalen wil Girona zijn belangrijkste spelers behouden, terwijl aanvoerder Aleix Garcia er geen doekjes om windt dat hij wel naar FC Barcelona zou willen vertrekken. Girona heeft echter geen noodzaak om spelers te verkopen, terwijl Barcelona juist een beperkt budget heeft. Het lijkt daardoor onwaarschijnlijk dat het deze winter van een transfer komt.

"Ik heb het gevoel dat Aleix niet zal vertrekken", aldus Michel. "Ongeacht de club waar hij naar toe zou gaan, zou het me pijn doen om hem kwijt te raken. Wij zitten niet op het niveau van Barcelona. We willen blijven groeien als club en daarvoor hebben we spelers als Aleix nodig."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.