Bodø/Glimt zorgt voor verbazing in Noorwegen met twee opvallende transfers

Bodø/Glimt zorgt voor verbazing in Noorwegen met twee opvallende transfers

2 januari - 20:02

Bodø/Glimt, de voormalig tegenstander van Club Brugge in de Conference League, heeft twee steunpilaren opgepikt bij zijn aartsrivaal in Noorwegen. Trainer Gaute Helstrup en verdediger Jostein Gundersen komen over van Tromsø, de nummer drie van het afgelopen seizoen in de Noorse competitie.

Tromsø is normaal gesproken geen club die hoog eindigt in de Noorse Eliteserien, maar afgelopen kalenderjaar was dat anders: in 2023 finishte Tromsø als derde in de competitie. Dat is bij Bodø/Glimt niet onopgemerkt gebleven. Bodø/Glimt pikt Helstrup en Gundersen op bij zijn rivaal.

Trainer Helstrup is de architect achter het succes van Tromsø. Opvallend is dat de oefenmeester in de eerste instantie de assistent wordt van Kjetil Knutsen, die vorige zomer nog genoemd werd bij Ajax. In Noorwegen wordt er dan ook met verbazing gereageerd op die overstap. De komst van Helstrup zorgt ervoor dat de speculaties over de toekomst van Knutsen weer zijn begonnen.

Daarnaast tekent Bodø/Glimt ook Gundersen. De 27-jarige centrale verdediger was een vaste waarde bij Tromsø, maar is sinds de jaarwisseling clubloos. Helstrup neemt zijn stopper dus mee naar Bodø, al heeft de Noorse kampioen dat nieuws nog niet bevestigd.