Zelden vertoond: Getafe krijgt maar liefst drie rode kaarten in opvallende derby

Zelden vertoond: Getafe krijgt maar liefst drie rode kaarten in opvallende derby

2 januari - 19:29

Getafe heeft voor een uiterst opmerkelijke eerste La Liga-wedstrijd van 2024 gezorgd. Los Azulones kregen maar liefst drie rode kaarten in de derby tegen Rayo Vallecano. Daardoor verloor Getafe met 0-2.

Getafe moest de derby tegen Rayo om een opmerkelijke reden noodgedwongen spelen in het stadion van Atlético Madrid. Dat is namelijk de straf van een veldbestorming in 2017, toen Getafe promoveerde naar La Liga. Tijdens de wedstrijd gebeurden er echter nog veel meer gekke dingen: zo kregen Juanmi Latasa, Mason Greenwood en Damián Suárez allemaal een rode kaart in het duel.

Latasa kreeg op slag van rust zijn tweede gele prent, nadat hij zich te breed maakte in een duel. Vlak na rust kreeg Greenwood direct rood. De Engelsman maakte een overtreding en leek daarna naar de scheidsrechter te schreeuwen. Dat kwam Greenwood dus duur te staan. Tussen de eerste en tweede rode kaart in maakte Rayo Vallecano-spits Sergio Camello de enige twee goals van de wedstrijd.

In de zeventigste minuut kreeg Getafe zelfs een derde rode kaart. Damián Suárez, die net daarvoor was gewisseld, liet zich gaan tegenover de grensrechter. De rechtsback kreeg daardoor ook de rode kaart te zien. Getafe mocht de wedstrijd echter wel hervatten met negen man, doordat het moment zich na de wissel afspeelde. De ploeg die Ajax in 2020 uit de Europa League knikkerde, wist de schade daarna beperkt te houden: in Madrid werd het 0-2.