'Dortmund wil verloren zoon tijdelijk terughalen, onderhandelingen met Man United'

'Dortmund wil verloren zoon tijdelijk terughalen, onderhandelingen met Man United'

2 januari - 18:36

Borussia Dortmund en Manchester United zijn in gesprek over een huurdeal van Jadon Sancho. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sport. Het zou gaan om een korte huurdeal van zes maanden, waarbij Erik ten Hag dus verlost wordt van zijn zorgenkind.

Het verhaal is inmiddels bekend. Sancho werd enkele maanden terug uit de selectie van Manchester United gezet door hoofdtrainer Erik ten Hag, omdat hij vervelende dingen had gezegd over zijn manager. Hiervoor moest hij zijn excuses aanbieden en dat wilde hij niet. Daarna heeft de aankoop van 85 miljoen euro van de club te horen gekregen dat hij deze winter moet vertrekken uit Manchester.

Dortmund zou Sancho dus graag terug naar Duitsland willen laten keren en ook de Engelsman zelf heeft daar wel oren naar. De 23-jarige buitenspeler kwam van 2017 tot 2021 al uit voor de Duitse club. Een huurdeal tot het eind van dit seizoen zou nu op tafel liggen. De bal ligt op het moment bij Manchester United. Als de Engelsen openstaan voor de huurdeal, dan is de kans groot dat de transfer tot stand komt.

Eerder was er nog sprake van een mogelijke ruildeal tussen beide partijen, waarbij Donyell Malen betrokken zou worden. Die deal lijkt nu dus van de baan en onhaalbaar voor beide clubs. Mocht Malen in Dortmund blijven zou de komst van Sancho wel betekenen dat hij er een geduchte concurrent in de aanval bij krijgt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.