Nog twee selecties vanuit Afrika: Koffi op herhaling, Diawara verlaat Anderlecht

Nog twee selecties vanuit Afrika: Koffi op herhaling, Diawara verlaat Anderlecht

1 januari - 23:44 Laatste update: 23:55
3

De selecties voor de Afrika Cup en de Asian Cup blijven binnenstromen. Ook RSC Anderlecht en Sporting Charleroi zullen al minstens in januari een mannetje extra moeten missen.

De bekendmaking van de selecties bij Burkina Faso en Guinee heeft de Jupiler Pro League opnieuw twee spelers uit handen genomen. Bij dat eerste land wil Hervé Koffi graag een vervolg schrijven aan het sprookje van twee jaar geleden. In januari 2022 schitterde de doelman van Sporting Charleroi en mede dankzij hem stootte Burkina Faso door naar de kleine finale, waarin gastland Kameroen te sterk was na strafschoppen.

Ook bij Guinee zal een bekend gezicht opdraven. Amadou Diawara heeft namelijk een brief in de bus gekregen. De controleur heeft geen basisplek meer bij Anderlecht, maar in de breedte moet Brian Riemer zo toch een pionnetje prijsgeven. Diawara kwam tot op heden 26 keer uit voor de Guinese nationale ploeg. Op de Afrika Cup wacht wel een loodzware poule, met onder meer Senegal en Kameroen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.