Galatasaray wil Ziyech terugsturen naar Chelsea

Transfer gerucht uit Turkije: Galatasaray wil Ziyech al terug naar Chelsea sturen

1 januari om 18:20

De kans bestaat dat Galatasaray Hakim Ziyech spoedig terug naar Chelsea zal sturen. Dat meldt het Turkse medium NTV Spor. De Turken zouden niet tevreden zijn met de huidige vorm van de aanvallende middenvelder.

Galatasaray haalde Ziyech met grote verwachtingen naar Turkije, maar volgens de media daar heeft de spelmaker die verwachtingen nog niet kunnen waarmaken. De dertigjarige Marokkaans international kampte dit seizoen met wat blessures, waardoor hij niet alles mee kon spelen. In totaal maakte hij vier doelpunten en gaf hij twee assists in veertien wedstrijden voor Galatasaray.

Voor Ziyech zou een terugkeer naar Chelsea niet gunstig zijn voor zijn verdere carrière. In Londen was hij voor zijn tijdelijke overstap naar Turkije overbodig geworden. Eerder klapten er al transfers naar Paris Saint-Germain en naar Al Nassr, tot een overstap naar Galatasaray dus wel goed ging. Eerder vertelde Ziyech dat hij niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Ajax stond.

Een voordeel voor Ziyech, is dat hij dit seizoen enkel nog voor Galatasaray uitkwam. Mocht de aanvallende middenvelder dus terugkeren naar Chelsea, dan mag hij alsnog naar een andere club vertrekken. Volgens de reglementen van de FIFA mag een speler maar voor twee clubs per seizoen uitkomen en dus mag Ziyech officieel nog voor een andere club spelen.