Clement (Rangers) gefrustreerd door arbitrage, Celtic-coach Lennon gaat akkoord

Clement (Rangers) gefrustreerd door arbitrage, voormalig Celtic-coach akkoord

30 december 2023 om 17:43
Laatste update: 31 december 2023 om 10:09

Philippe Clement heeft zijn eerste wedstrijd als coach van Rangers FC verloren. De beladen wedstrijd tegen rivaal Celtic eindigde op 2-1 voor Groen-Wit. Clement was na afloop niet te spreken over de arbitrage en reageerde zichtbaar gefrustreerd bij SkySports.

Rangers kreeg geen strafschop toegewezen in de eerste helft na een handsbal van Celtic-speler Alistair Johnston. Pas in de tweede helft werd er gezegd dat deze niet werd toegekend omdat Abdallah Sima buitenspel stond. Toch werd er alsnog een doeltrap getrapt door Celtic, geen vrije trap.

"Waarom is het geen penalty in de eerste helft? Het is een duidelijke handsbal", vraagt Clement zich af. Omwille van buitenspel niet volgens Clement. "De beslissing werd niet genomen over al dan niet buitenspel, de beslissing om geen strafschop toe te kennen wel. Vreemd."

Later in de wedstrijd zou Paulo Bernardo aan een tweede gele kaart ontsnappen, ondanks hij duidelijk te laat kwam met zijn tackle op Conor Goldson. Ook Johnston had een tweede gele kaart kunnen krijgen na contact met Rangers-winger Sima. Clement voelde zich opnieuw bekocht en stak dit na afloop niet onder stoelen of banken. "Waarom geen tweede gele kaart voor sommige tackles en dan aan het einde van de wedstrijd een heleboel gele kaarten? Opnieuw een paar vreemde beslissingen op dat vlak", aldus Clement.

Volgens Clement was het een kwestie van pech dat ze de wedstrijd verloren hebben. "We hadden pech bij de twee tegendoelpunten en als we deze penalty krijgen, is het 2-2, gezien de kwaliteit van het spel. Dan is het een compleet ander verhaal", besluit de Rangers-coach.

Clement kreeg alvast steun van voormalig Celtic-coach Neil Lennon. "Voor mij is het een farce”, zei Lennon. "Als de VAR zegt dat het buitenspel is, laat het ons dan weten. Ik kan begrijpen dat Clement daardoor echt gefrustreerd is. Het is belachelijk voor een wedstrijd van deze omvang”, aldus Lennon. "Als het buitenspel was, dan is het een vrije trap voor Celtic. Maar zij gaven een doeltrap. Dus nogmaals, het is bizar."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.