Eric Bailly keert terug bij Villarreal

Bailly (ex-Manchester United) keert terug naar Villarreal na Turks avontuur

30 december om 17:10
Laatste update: 30 december om 17:57

Eric Bailly gaat proberen om zijn carrière nieuw leven in te blazen bij Villarreal. De 29-jarige verdediger komt over van het Turkse Besiktas, waar hij eerder zijn contract liet ontbinden.

Voor Bailly is het een terugkeer op vertrouwde grond. De Ivoriaanse international speelde tussen januari 2015 en de zomer van 2016 al voor El Submarino Amarillo. Destijds verdiende hij een transfer naar Manchester United, dat maar liefst veertig miljoen euro voor hem betaalde.

Afgelopen zomer vertrok Bailly bij The Mancunians, waar hij nooit onomstreden was. De mandekker maakte transfervrij de overstap naar Besiktas, maar zijn Turkse avontuur blijft dus beperkt tot een halfjaar. Hij bleef steken op acht optredens voor De Zwarte Adelaars.

Bailly strijkt per direct neer in het Estadio de la Cerámica, zo maakt Villarreal zaterdag bekend. De ploeg van trainer Marcelino staat momenteel dertiende in La Liga.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.