Tieners boven in JPL: Meeste speelminuten bij Club Brugge en Royal Antwerp FC

Tieners boven in JPL: Meeste speelminuten bij Club Brugge en Royal Antwerp FC

30-12-2023 13:00
47

De Jupiler Pro League staat erom bekend veel jonge talenten te hebben rondlopen, die ook heel wat kansen krijgen in ons land. Maar welke ploeg gebruikt nu de meeste tieners? Dat blijkt Club Brugge te zijn.

Zo zocht statistiekenman Michel Berix uit welke ploegen in de JPL spelers onder de 20 het meeste speelminuten heeft gegeven. Dat blijkt uiteindelijk Club Brugge te zijn, dat onder acht spelers aan 5401 speelminuten en 109 partijen komt.

Verder in de top drie zien we ook nog Royal Antwerp FC en STVV staan, dat de laatste jaren meer heeft ingezet op jongere voetballers. STVV had echter slechts twee spelers: Matte Smets en Mathias Delorge nodig om aan die cijfers te komen.

RSC Anderlecht doet iets minder een beroep op jongere voetballers en staat daardoor op de vierde plek in de ranglijst. Het doet daarmee wel nog steeds beter dan KRC Genk, dat ook slechts een beroep deed op twee spelers onder de twintig.

Helemaal onderaan de lijst zien we Cercle Brugge staan, dat opgeteld nog geen volledige wedstrijd gaf aan spelers onder de twintig. Slechts drie tieners kregen het voorbije jaar minuten bij de Vereniging. Ook bij leider Union zien we amper jongere voetballer en kregen zij slechts 741 minuten speeltijd over een heel kalenderjaar.

De volledige lijst:

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.