Domper voor Union: Lazare zit toch in selectie Ivoorkust voor Afrika Cup

Domper voor Union: Lazare zit toch in selectie Ivoorkust voor Afrika Cup

28-12-2023 18:30
1

Binnenkort staat de Afrika Cup op het programma, waaraan heel wat pionnen uit onze competitie zullen deelnemen. Ook bij Ivoorkust krijgen we een speler uit de JPL te zien met Amani Lazare van Union.

Het is inmiddels al een jaar geleden dat Lazare zijn eerste en enige interland voor Ivoorkust heeft gespeeld, maar dat is wel genoeg om een selectie te verdienen. De middenvelder van Union zit in de selectie voor de Afrika Cup van begin januari.

Daarin zal Lazare samen met onder meer Simon Adingra (ex-Union), Christian Kouamé (ex-RSC Anderlecht) en Odilon Kossounou (ex-Club Brugge) strijden voor de hoofdprijs. Zijn land is namelijk één van de favorieten om de eindstreep te halen.

Een groot verlies voor Union, dat daarmee een sterkhouder ziet vertrekken. De Brusselaars dreigen Lazare daardoor niet te kunnen gebruiken tegen RSC Anderlecht (twee keer), STVV, RWDM, KRC Genk en KVC Westerlo. Als hij de finale haalt en ook niet meteen terugkeert, komt mogelijk ook de Conference League-partij tegen Eintracht Frankfurt te vroeg voor Lazare.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.