Charleroi sluit het jaar goed af met een belangrijke zege op KV Mechelen

27-12-2023 22:44

Sporting Charleroi heeft in de laatste match van 2023 een belangrijke overwinning geboekt op KV Mechelen. De Zebra's wonnen met 3-1 van Malinwa. Namens Charleroi kwamen Adem Zorgane tweemaal en Youssuf Sylla eenmaal tot scoren. Namens Mechelen wist Norman Bassette een doelpunt te maken. Door de overwinning heeft hoofdtrainer Felice Mazzu weer wat lucht gekregen bij Charleroi.

Sporting Charleroi startte in eigen huis sterk tegen KV Mechelen. Na drie minuten spelen wist Adem Zorgane De Zebra’s op voorsprong te brengen. Zorgane deed dit via een fraaie kopbal over doelman Coucke heen.

Mechelen probeerde te antwoorden na het doelpunt van Charleroi. Malinwa nam in de volgende fase het balbezit over van Charleroi. Toch was het Charleroi dat de voorsprong verdubbelde. In de 28e minuut wist Youssuf Sylla koelbloedig af te ronden nadat Guiagon hem na zijn actie goed vrij wist te spelen.

In de slotfase van de eerste helft werd de match heviger. De duels werden feller aangevlogen. Het was Charleroi dat met een comfortabele voorsprong de kleedkamers in ging. Het was aan Mechelen om zich in de tweede helft te herstellen.

In de tweede helft was het Charleroi dat veel kansen wist te forceren. Toch vond Mechelen in de 67e minuut de aansluitingstreffer tegen Charleroi. Uit het niets wist Norman Bassette de 2-1 op het scorebord te zetten.

Na het doelpunt van Bassette kreeg Mechelen meer vertrouwen in de match tegen Charleroi. Dit vertrouwen zorgde ervoor dat Mechelen meerdere malen gevaarlijk werd. In de laatste fase van de match ging het over en weer tussen Charleroi en Mechelen.

In de slotfase kwamen Charleroi en Mechelen niet meer tot scoren. Mechelen was erg dichtbij maar doelman Herve Koffi bracht redding met een zeer fraaie redding en In de allerlaatste minuut was het toch nog Mazzu-time. Zorgane maakte in de 99e minuut de 3-1 voor De Zebra's.

Charleroi heeft met de overwinning uitstekende zaken gedaan onderin de Jupiler Pro League. Voor Mechelen is het een teleurstellende afsluiting van 2023.