'Handspel van Lazare was de oorzaak voor penalty van Club Brugge tegen Union'

27-12-2023 15:27 Laatste update: 15:37
73

Club Brugge - Union Saint-Gilloise was een topper op het scherpst van de snee. In die mate zelfs dat er een dag later nog steeds onduidelijkheid bestaat of bestond rond bepaalde fases. Intussen is ook de strafschop voor Club uitgeklaard: de VAR baseerde zich daar bij op hands van Thierry Lazare Amani.

Club dook met een achterstand de rust in, maar wist die aan het begin van de tweede helft weg te werken dankzij een benutte elfmeter van Igor Thiago. Over die penalty was veel te doen. Hugo Vetlesen dribbelde de zestien meter binnen, waarna hij na enig gerommel werd neergelegd door Christian Burgess. Jasper Vergoote wees daarop gedecideerd naar de stip. Het Brugse publiek schreeuwde dan weer om een tweede gele kaart voor Burgess.

Zoals bij elke strafschopfase ging ook hier de VAR naar de beelden kijken. Die bevestigde de strafschop, weliswaar om een andere reden, weet Het Laatste Nieuws. Bij Union had men gezien dat Vetlesen de bal met de hand had meegenomen in de grote rechthoek, maar net daarvoor had ook Lazare de bal zo al beroerd. Uiteindelijk bleek dat handspel de reden waarom de VAR de strafschop liet doorgaan. Aangezien zowel het hands van Vetlesen als de ingreep van Burgess nadien volgden, kregen die acties geen gevolg.

Thiago maalde er niet om en schoot de 1-1 beheerst binnen. Ook hij zou bij het laatste fluitsignaal overigens nog onderwerp voor discussie worden. De Braziliaan leek rood te pakken, maar een dag later is duidelijk dat hij slecht geel kreeg.