Sor (Genk) over landgenoot: “Osimhen op hetzelfde niveau als Haaland”

Sor (Genk) over landgenoot: “Osimhen op hetzelfde niveau als Haaland”

27-12-2023 13:14
1

Na de overwinning van KRC Genk op Antwerp, sprak de Nigeriaanse vleugelspeler Yira Sor met Gianluca Di Marzio over zijn nationale ploeggenoten in de Serie A. Zijn lof ging uit naar Victor Osimhen (ex-Charleroi), die onlangs zijn contract bij Napoli verlengde.

Over Osimhen deelde Sor dat hij enorm opkijkt naar zijn landgenoot. "Osimhen is niet alleen een van de beste spelers die we momenteel in Nigeria hebben, maar ook in Afrika”, aldus Sor, geciteerd door Di Marzio. “Hij is net uitgeroepen tot beste Afrikaanse speler en heeft de CAF Ballon d'Or gewonnen."

Sor vervolgde zijn lof voor Osimhen door te bespreken hoe de spits nog kan evolueren. "Voor mij staan Osimhen en Erling Haaland nu al op hetzelfde niveau. Misschien zit hij er een klein stapje onder, maar hij heeft alles om hem daarboven te brengen”, gaat Sor verder. “Vorig jaar maakte hij veel doelpunten in het shirt van Napoli, waarmee hij bewees dat hij een topspits is."

Over de verlenging van Osimhen's contract bij Napoli en zijn toekomstige keuzes, was Sor terughoudend. Hij merkte op: "Victor is al jaren bij Napoli, maar de toekomst is zijn persoonlijke beslissing. Napoli is ook een geweldig team dat goede dingen heeft laten zien in de Champions League. En dan zijn veel grote kampioenen Napoli gepasseerd."