'Arsenal geïnteresseerd in jonge verdediger van Ajax, ook De Ligt op shortlist'

'Arsenal geïnteresseerd in jonge verdediger van Ajax, ook De Ligt op shortlist'

27-12-2023 11:10 Laatste update: 11:26
6

Arsenal is geïnteresseerd in Jorrel Hato. Dat meldt The Athletic woensdagochtend. De zeventienjarige verdediger is dit seizoen één van de weinige (grote) lichtpunten bij een verder grijs Ajax. Of The Gunners echt van plan zijn om concreet te worden voor het Nederlandse toptalent, is niet duidelijk. 

Arsenal is ervan overtuigd dat het 'Ajax-spel' grote gelijkenissen toont met het type voetbal dat The Gunners nastreven. Binnen die filosofie werd Jurriën Timber afgelopen zomer al aangetrokken. Wellicht volgt Hato dus in zijn voetsporen, aldus The Athletic, dat in een groot artikel de transferplannen van Arsenal uiteenzet. 

Het Engelse medium omschrijft de geboren Rotterdammer als een 'zeldzaam lichtpuntje' in een verder 'problematisch' seizoen voor Ajax. Over de waarschijnlijkheid van een een concreet bod, tekent het niks op. Hato heeft bij Ajax nog een verbintenis tot medio 2025 en wordt ook al geruime tijd in verband gebracht met een verlenging. 

The Athletic verwacht om die reden dan ook dat de enkelvoudig Oranje-international erg duur is. Het lijkt de Engelse krant dan ook niet vreemd als Arsenal voor een wat meer ervaren optie centraal achterin gaat. De club kan een defensieve impuls gebruiken, gezien de langdure afwezigheid van Jurriën Timber, die begin dit seizoen zwaar geblesseerd raakt. 

De Ligt
The Athletic tekent niet alleen de naam van Hato op. Arsenal-manager Mikel Arteta en zijn stafleden zouden ook gecharmeerd zijn Matthijs de Ligt, maar zijn prijskaartje en contractsituatie bij Bayern München zouden hem 'onhaalbaar' maken voor de Premier League-club.  

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.