Manchester United met comeback in kraker tegen Aston Villa, Dendoncker scoort

26-12-2023 23:05

Manchester United heeft een spectaculaire overwinning geboekt op Boxing Day. In de topper tegen nummer drie Aston Villa keken The Red Devils tegen een ruime achterstand aan, maar Alejandro Garnacho en Rasmus Højlund zorgden er uiteindelijk voor dat United met 3-2 won. Daardoor lijkt de job van Ten Hag voor nu weer even veilig te zijn. Namens Aston Villa kwam voormalig Rode Duivel Leander Dendoncker tot scoren.

Op Boxing Day wachtte een zwaar duel op United, dat ook bezig is aan een zwaar seizoen: tegen nummer drie Aston Villa moest de ploeg van Ten Hag een resultaat boeken, nadat de vorige drie competitieduels niet gewonnen werden. De Nederlandse manager koos ervoor om Antony te passeren tegen Villa, waardoor Marcus Rashford weer eens aan de aftrap mocht verschijnen.

De wedstrijd op Old Trafford begon meteen in een zeer hoog tempo, maar daardoor waren beide ploegen bij vlagen ook slordig. In de 21ste minuut was Aston Villa de ploeg die op voorsprong kwam: John McGinn schoot een vrije trap vanuit de hoek in één keer in het doel. Daardoor moest United in de achtervolging, maar in een mum van tijd verdubbelden de bezoekers de voorsprong al.

Uit een corner maakte Dendoncker de 0-2, nadat Clément Lenglet de bal in alle vrijheid tegen hem aan kon koppen. De fans van Aston Villa konden het daarna niet laten om een plaagstoot uit te delen aan Ten Hag, door het welbekende 'Sacked in the morning' in te zetten. Desondanks kwam Man United na de tweede tegentreffer beter in de wedstrijd. Dat leverde voor rust echter geen aansluitingstreffer op.

Direct na de pauze leek die aansluitingstreffer wel te vallen, maar het feest ging niet door: doelpuntenmaker Alejandro Garnacho stond namelijk buitenspel. Dat weerhield de Argentijn er niet van om tien minuten later weer te scoren. Ditmaal telde de goal wel, waardoor United weer terug in de wedstrijd kwam. De ploeg van Ten Hag oogde daarna sterk en ging vol overtuiging op jacht naar de gelijkmaker.

In de 71ste minuut was Garnacho weer de gevierde man bij United. Deze keer verschalkte hij doelman Emiliano Martínez in de verre hoek, waardoor het 2-2 stond en Old Trafford ontplofte. Ook Ten Hag was zichtbaar blij. Het gevecht tussen United en Villa bleef ook daarna zeer boeiend, aangezien beide ploegen kansen bleven krijgen. Toch trok United aan het langste eind: uitgerekend Rasmus Højlund maakte ongeveer tien minuten voor tijd de winnende treffer.

Na een corner bleef de bal hangen in de zestien van Aston Villa, waarna de Deen de bal behendig in de verre hoek werkte. De ontlading was daarna duidelijk zichtbaar bij Højlund, de spelers en fans van Man United. In het restant van de wedstrijd moest de thuisploeg nog even alle zeilen bijzetten, maar het lukte om de overwinning over de streep te trekken. Manchester United klimt daardoor even naar de zesde plek in de Premier League. Aston Villa blijft steken op de derde positie. De job van Ten Hag lijkt voor nu ook gered te zijn. Voorafgaand aan het duel stond de oefenmeester namelijk flink onder druk op Old Trafford.