Interessante topper tussen Club Brugge en Union SG eindigt in gelijkspel

26-12-2023 22:44
299

Club Brugge en Union SG hebben met 1-1 gelijkgespeeld in een interessante topper. Niet veel doelpunten, maar voldoende spanning. Bij Club Brugge wist Igor Thiago vanaf de stip te scoren. Bij Union was spits Gustaf Nilsson trefzeker. Door het gelijkspel blijft het verschil tussen de beide ploegen 14 punten in de Jupiler Pro League

Club Brugge ontving koploper Union SG in het Jan Breydelstadion. Het was Club Brugge dat het best aan de match begon tegen Union. Blauw-Zwart toonde direct de intenties tegen Union. Club Brugge wist direct dominant te zijn en dit resulteerde in meerdere kansen.

Club Brugge dicteerde het grootste gedeelte van de eerste helft tegen Union. Club Brugge kreeg meerdere kansen en doelman Anthony Moris moest zich bij Union een aantal keer strekken. Union had nog geen grote kans gecreëerd tot de 27e minuut. De koploper toonde zich zeer efficiënt en Nilsson kopte raak na een prima voorzet van Mohamed Amoura.

Tegen de verhouding in kwam Union op voorsprong en in het restant van de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. Er kwamen kansen over en weer, zowel doelman Moris als verdediger Christian Burgess hielden Union op voorsprong voor het rustsignaal. Vooral Burgess wist het bloed onder de nagels van de supporters van Club Brugge te halen.

In de tweede helft kwam Club Brugge opnieuw het beste uit de kleedkamers. In de 52e minuut leverde dit Club Brugge een penalty op. Hugo Vetlesen wist zich met een bijzondere en gelukkige solo door de verdediging van Union te werken en werd uiteindelijk gevloerd door Burgess. Dit leverde de nodige discussie op. Burgess kreeg niet zijn tweede gele kaart en Igor Thiago schoot de strafschop binnen voor Club Brugge. Er was ook de twijfel of Vetlesen hands had gemaakt tijdens zijn solo.

Het was Union dat reageerde op de gelijkmaker van Club Brugge. De koploper van de Jupiler Pro League wist er een aantal keer gevaarlijk uit te komen, maar dit leverde Union geen doelpunt op. In de volgende fase ging het gelijk op, met zeer stevige duels. De match leek open te breken na het gelijkspel van Club Brugge, maar uiteindelijk bleven de grote kansen uit.

In de absolute slotfase was Club Brugge nog erg dichtbij de winnende treffer. Ferran Jutgla was vogelvrij en doelman Moris trok aan de handrem. De doelman van Union kreeg in de 96e minuut een rode kaart. De daaropvolgende vrije trap ging niet binnen voor Club Brugge. Door het gelijkspel blijft het verschil tussen Club Brugge en Union veertien punten in de Jupiler Pro League.