'Dortmund-spits Haller gespot met spalk, Afrika Cup-deelname hoogst onzeker'

'Dortmund-spits Haller gespot met spalk, Afrika Cup-deelname hoogst onzeker'

26-12-2023 19:28

Deelname aan de Afrika Cup dreigt serieus in gevaar te komen voor Sébastien Haller. Dat meldt BILD. De spits van Borussia Dortmund raakte vorige week geblesseerd tegen FSV Mainz en is inmiddels in Ivoorkust gespot met een spalk. 

De 29-jarige Haller mocht vorige week invallen tijdens Dortmund - Mainz (1-1). Hij speelde het duel uit, maar hield er wel een enkelblessure aan over. "We hopen dat de blessure meevalt en dat hij alsnog een goed en succesvol toernooi kan spelen", zei Dortmund-trainer Edin Terzic na afloop. 

Organisator en gastland Ivoorkust begint de Africa Cup op 13 januari met een wedstrijd tegen Guinee-Bissau. Haller geldt als een van de grote sterren bij Les Éléphants. Het land is dan ook in de ban van zijn blessure, en vreest enorm voor zijn afwezigheid. 'Een race tegen de klok die een heel continent in spanning houdt', tekent BILD op. 

De Ivoriaanse spits is inmiddels in zijn thuisland. Op een foto is te zien hoe hij tijdens het bijwonen van een liefdadigheidsevenement met een spalk rondloopt. De komende dagen zal uitwijzen of de aanvaller, die dit seizoen in Duitsland weinig in actie komt, op tijd hersteld is. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.