Grotere kans op herspelen? 'VAR zag Verschaeren wél te vroeg inlopen'

Grotere kans op herspelen? 'VAR zag Verschaeren wél te vroeg inlopen'

25-12-2023 15:44 Laatste update: 15:50
93

De kans dat RSC AnderlechtKRC Genk wordt herspeeld, lijkt steeds groter te worden. Volgens VTM-journalist Jarno Bertho brengt een update.

Na de wedstrijd sprak Brian Riemer nog van een menselijke fout van de VAR, zoals wel vaker werd geponeerd na de partij tussen KV Mechelen en Club Brugge en het bewuste afgekeurde doelpunt van Igor Thiago, maar daar zou in de partij tussen Anderlecht en Genk geen sprake van zijn.

Volgens Bertho gaf de scheidsrechter tegenover de spelers van KRC Genk aan dat de VAR op de beelden Yari Verschaeren wel te vroeg zag inlopen, maar dat men Genk de strafschop toch niet liet hernemen. Blijkt dat zo het geval geweest te zijn, is er geen sprake meer van een menselijke fout maar werd het reglement niet opgevolgd.

De kans dat de wedstrijd tussen Anderlecht en Genk opnieuw moet worden gespeeld, is daarmee weer een pak groter. Daarover wordt in de komende dagen een uitspraak verwacht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.