Van Dijk openhartig: 'Dat was bijna de beste tijd van ons leven'

Van Dijk blikt terug op blessureperiode: "Bijna beste tijd van ons leven"

26 december om 19:13

Virgil van Dijk beschouwt een deel van de revalidatie aan zijn zware knieblessure als 'bijna de beste tijd van zijn leven'. De captain van Liverpool en het Nederlands elftal trok met zijn gezin voor zeven weken naar Dubai.

Om zo snel mogelijk te herstellen van zijn knieblessure, ging Van Dijk naar de Emiraten. "Dat was bijna de beste tijd van ons leven. Mét elkaar. Ik vergeet het nooit meer. Het heeft mij, óns zo veel sterker gemaakt, mij mentaal, ons als gezin", laat de verdediger optekenen door Voetbal International. Normaal gesproken is Van Dijk nooit zolang met zijn gezin. Zelfs niet na een lang seizoen. "Dan heb je een week of twee vakantie en dan begint de voorbereiding alweer."

"Nu waren we zeven weken samen, waarin ik natuurlijk wel elke dag heel hard werkte aan mijn revalidatie, maar we daarna wel heel veel samen konden zijn", gaat Van Dijk verder. Voetbal is niet máár een spelletje voor de aanvoerder. "Alleen zijn gezin en gezondheid wel de dingen waar het in het leven écht om gaat. En dáárvan heb ik kunnen genieten toen ik even niet kon voetballen. De les is, als je dat zo mag noemen, dat je moeilijke periodes in het voetbal veel makkelijker kan doorstaan als thuis alles op orde is."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.