Steuckers gelooft met STVV: “Ook op Standard kunnen we iets rapen”

Steuckers gelooft met STVV: “Ook op Standard kunnen we iets rapen”

25-12-2023 10:32
3

Sint Truiden VV’s overwinning op Charleroi, met Jarne Steuckers als matchwinnaar, betekende meer dan alleen drie punten. Na de teleurstelling van de vorige week bij RWDM, voelde Steuckers dat er iets rechtgezet moest worden.

“We hadden nog iets goed te maken na die wanprestatie van vorige week op RWDM”, klinkt het bij Steuckers in Het Nieuwsblad. Na een stroeve eerste helft tegen Charleroi, wist STVV toch de overwinning te behalen. “We wisten op voorhand dat Charleroi verdedigend ging komen spelen. Zij stonden laag in blok, dus er waren weinig kansen. Maar we zijn altijd rustig gebleven en we hebben het goed opgelost. In de tweede helft zijn we er voetballend veel beter uitgekomen.”

De ontlading na de winnende goal was merkbaar, niet alleen bij het team maar ook bij Steuckers zelf. “Je voelde de druk van de supporters. Geen goal binnenkrijgen was op een bepaald moment het belangrijkste, dan hadden we zeker nog een punt”, gaf hij aan. “Maar op basis van de hele wedstrijd verdienden we duidelijk meer.” Zijn winnende actie, anticiperend op een buitenkansje in de box, toonde niet alleen zijn focus maar ook zijn begrip van het spelplan.

Steuckers kijkt nu vooruit naar de confrontatie met Standard. “Ook daar kunnen we iets gaan rapen. Maar dan zullen we wel weer in ons beste doen moeten zijn.” Zijn vastberadenheid zal ongetwijfeld van pas komen in de komende wedstrijd tegen Standard.