Carragher spaart zijn kritiek niet: 'Hij is lang niet goed genoeg voor Liverpool'

Carragher spaart zijn kritiek niet: 'Hij is lang niet goed genoeg voor Liverpool'

24-12-2023 15:40

Cody Gakpo kan nog niet aan de verwachtingen voldoen bij Liverpool. Die conclusie trekt clubicoon Jamie Carragher na de zinderende Premier League-topper tegen Arsenal (1-1). De aanvaller werd na 68 minuten gewisseld.

Carragher liet zich in de podcast van Gary Neville kritisch uit over de aanval van The Reds. "Als je naar de drie voorste spelers van Liverpool kijkt, dan klopt er iets niet", stelt de voormalig verdediger. "Gakpo is hier nu bijna twaalf maanden. Hij heeft flitsen laten zien, maar het is nog lang niet goed genoeg." De Oranje-international kwam in januari voor 42 miljoen euro over van PSV. Dit seizoen scoorde hij twee keer in zestien Premier League-duels.

Ook Luis Díaz krijgt een veeg uit de pan. "Díaz lijkt een schaduw van zichzelf na zijn knieblessure vorig seizoen. Ik heb echt het gevoel dat hij een goede tweede seizoenshelft moet spelen, want anders gaat Liverpool de komende zomer de markt op voor een nieuwe linksbuiten", aldus Carragher. "Liverpool heeft het vertrek van Sadio Mané en Roberto Firmino niet met voldoende kwaliteit hebben vervangen."

Carragher houdt een pleidooi voor Darwin Núñez. "Ik weet dat hij qua doelpunten niet echt in vorm is, maar hij zou eigenlijk de eerste moeten zijn die je opstelt. Hij creëert veel paniek bij de tegenstander en heeft veel dreiging. Salah is je nummer één, Núñez je nummer twee en de grote vraag is wie nummer drie moet zijn", waarmee hij de basisplaats van Gakpo in twijfel trekt.

Gary Neville noemt een voorhoede met Díaz, Gakpo en Núñez 'armoedig'. "Voorheen was de Liverpool-aanval van wereldklasse, het was als een klokwerk. Ik denk dat Liverpool daarin tekort schiet."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.