Genk beraadt zich over verdere stappen om match tegen Anderlecht aan te vechten

Genk beraadt zich over verdere stappen om match tegen Anderlecht aan te vechten

24-12-2023 08:52 Laatste update: 09:21
170

KRC Genk verloor zaterdag met 2-1 van RSC Anderlecht. De Limburgers waren tijdens en na de match niet tevreden over de wedstrijdleiding. Bij Genk overwegen ze momenteel stappen op de match te laten herspelen.

In de eerste eerste helft kreeg Genk een strafschop. Schmeichel bracht redding, maar in de herneming scoorde Genk toch. De wedstrijdleiding besliste daarna dat Sor te vroeg was ingelopen en Anderlecht kreeg een indirecte vrije trap. Bij de penaltyfase liep ook Verschaeren te vroeg in en had de strafschop dus hernomen moeten worden. Dat bevestigde het Referee Department meteen na de match.

Verboomen en co gingen dus in de fout. Onlangs pleitte Club Brugge om een match te laten herspelen. Mogelijk krijgt dat nu gevolg door Genk. 'De club beraadt zich momenteel over verdere stappen om deze wedstrijd aan te vechten', valt de lezen op de officiële kanalen van Genk.

Genk eindigt zijn matchverslag op de eigen website met de volgende woorden: 'Man van de match? Helaas de scheidsrechter die onnodig een hoofdrol opeiste.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.