Kums over einde carrière bij Gent: “Ik neem die beslissing in februari”

Kums over einde carrière bij Gent: “Ik neem die beslissing in februari”

23-12-2023 13:02
1

In de 4-0 overwinning van KAA Gent tegen OHL stond Sven Kums op het veld voor zijn 678e professionele voetbalwedstrijd. Met zijn 36e verjaardag in aantocht eind februari, blijft de kapitein van KAA Gent ambitieus. Dat lezen we op RTBF

Kums deelt zijn gedachten tijdens een openhartig interview. Terwijl geruchten de ronde doen over een mogelijk nieuw contract, benadrukt hij dat zijn besluit over voortzetting of stoppen in februari zal worden genomen, gebaseerd op hoe zijn lichaam reageert. "Doorgaan of stoppen? Ik neem mijn beslissing in februari. Ik wil stoppen als ik voel dat mijn lichaam niet meer wil.

Hij erkent dat de gedachte aan het einde van zijn carrière een dubbel gevoel oproept: enerzijds kijkt hij uit naar het stoppen op het juiste moment, anderzijds is er de bezorgdheid over het 'zwarte gat' na het voetbalpensioen. “Eigenlijk probeer ik er niet te veel over na te denken... want ik ken heel wat spelers die na hun carrière in een zwart gat zijn gevallen. Ik heb er een beetje op geanticipeerd door mijn trainerskwalificaties te halen”, klinkt het. Maar eerlijk gezegd spreekt die carrière me niet zo aan omdat je geen weekenden meer hebt... en ik wil mijn kinderen zien opgroeien.