Kompany ziet ook voordeel in kerstvoetbal: Punten pakken waar dat niet kan

Kompany ziet ook voordeel in kerstvoetbal: "Punten pakken waar dat niet kan"

23-12-2023 11:50
2

Van een vredige kerstvakantie is in vele voetbalcompetities al lang geen sprake meer, al zeker niet in de Premier League. Tijdens de komende twee weken moeten de clubs nog vier keer in actie komen. Dat geldt ook voor het Burnley FC van Vincent Kompany. Die kan daar best mee leven.

Het kerstvoetbal is intussen al behoorlijk ingeburgerd, maar er blijven criticasters rondlopen. Zoals steeds heeft Kompany een genuanceerde mening over het onderwerp. Burnley komt de komende dagen uit tegen Fulham FC (uit), Liverpool FC (thuis) en Aston Villa (uit) in de Premier League. Als klapstuk volgt op 5 januari nog een FA-Cup-ontmoeting met Tottenham Hotspur.

"Het zal helemaal niet gemakkelijk worden en het is best een lastig wedstrijdprogramma", opent Kompany zijn reactie. Toch heeft klagen geen zin, wel integendeel. Misschien kan een kleinere club als Burnley er zelfs voordeel uit halen. "Je wil van deze soort periodes gebruik maken om resultaten neer te zetten die je in een normale periode van het seizoen misschien niet kan krijgen", klinkt het.

Kompany rekent er dus op dat er bij de betere clubs in de Premier League net wat meer gemakzucht zal optreden. Daar hoopt zijn Burnley vervolgens van te profiteren. "Die ingesteldheid hebben we nodig", besluit hij krachtig. Met Liverpool en Aston Villa komen The Clarets voor Nieuwjaar nog twee kleppers tegen. Die laatste ploeg struikelde vrijdagavond echter al over Sheffield United (1-1).