Lissens vervangt geschorste Debast in selectie, ook Vertonghen staat erbij

Lissens vervangt geschorste Debast in selectie, ook Vertonghen staat erbij

23-12-2023 11:16
8

Brian Riemer zit met defensieve kopzorgen voor de topper tegen KRC Genk. Zeno Debast is geelgeschorst, terwijl Jan Vertonghen twijfelachtig is door een blessure. De ouderdomsdeken staat wel bij de twintigkoppige selectie van RSC Anderlecht.

Riemer zal sowieso al moeten schuiven in het hart van zijn verdediging. Ontbreekt enkel Debast, of moet ook Vertonghen verstek geven? Die vraag wordt waarschijnlijk pas vlak voor de aftrap beantwoord. Vertonghen is in ieder geval opgenomen in de wedstrijdkern, deelt Anderlecht mee. Uit de opwarming zal moeten blijken of de recordinternational ook kan spelen.

Als dat niet het geval is, zal Riemer pas helemaal naar alternatieven op zoek moeten. Met Lucas Lissens en Louis Patris zitten er alvast twee jonge verdedigers in de selectie die dit seizoen nog maar weinig in het stuk voorkwamen. Lissens zou een rechtstreekse vervanger zijn voor Debast of Vertonghen, waar Patris op de rechtsback zou kunnen komen, zodat Killian Sardella centraal kan aantreden. Thomas Delaney een rijtje achteruit trekken wordt ook gesuggereerd als optie.