Vanhaezebrouck is fan van 18-jarige Fofana bij KAA Gent: “Dat is niet normaal”

Vanhaezebrouck is fan van 18-jarige Fofana bij KAA Gent: “Dat is niet normaal”

22-12-2023 23:45
3

Malick Fofana was de uitblinker bij KAA Gent tegen Oud-Heverlee Leuven. Hein Vanhaezebrouck is fan van de 18-jarige flitser van de Buffalo’s.

KAA Gent lijkt goud in handen te hebben, weet ook HVH. “Ik heb van Malick genoten zoals ik iedere dag en training van Malick geniet. Ik zie hem dikwijls dingen doen, waarvan ik zeg: dat is niet normaal. En dat zie ik al twee jaar. In trainingsmatchen gaf hij de bal vroeger nog vaak af aan de grotere namen van de ploeg. Maar als hij zélf acties kon maken, was het heerlijk om te zien.”

Nu blinkt Fofana ook uit in de wedstrijden. “Dat moest er ook in de wedstrijden uit komen, hij moest meer initiatief nemen. En dat doet hij nu al heel het seizoen. Ik zag hem al veel fantastische dingen doen. Hij had tegen OHL vier assists moeten hebben. Ik zei het tegen hem: ‘Vergeet het Malick, bij AA Gent zal je nooit 20 assists hebben. Want ze staan niet genoeg op de juiste plaats.’”, citeert Het Laatste Nieuws.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.