Beerschot en co kunnen verder kijken, Cornelis blijft: “Werk nog niet af”

Beerschot kan verder kijken, gewilde T1 blijft: “Ik heb mijn woord gegeven”

22 december om 20:12

Hans Cornelis heeft volgens Het Nieuwsblad zijn ja-woord gegeven aan Lokeren-Temse en voorzitter Hans Van Duysen voor een langer verblijf. Onder meer Beerschot werd genoemd voor de hoofdtrainer.

Na het vertrek van Andreas Wieland is Beerschot op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Cornelis werd genoemd, maar lijkt aldus op Daknam te blijven. “Beerschot of geen enkele andere club die mogelijks interesse zou hebben om onze trainer over te nemen, heeft ons ooit gecontacteerd”, zegt Van Duysen.

Van Duysen verwacht eerst een belletje voor Cornelis wordt gecontacteerd. “Mochten andere clubs of managers met onze coach, die nog bij ons onder contract staat, willen onderhandelen, dan had ik toch minstens verwacht dat ze ons daar ook van zouden informeren. Net zoals dat bij spelers die onder contract staan ook gebeurt. En al zeker wanneer het over een profclub gaat.”

Maar Cornelis is zelf klaarduidelijk over zijn toekomst. “Ik ben en ik blijf in Lokeren en ik wil ook volgend jaar hier blijven werken. Ik heb mijn woord aan de voorzitter gegeven. Ik heb hier al twee prachtige seizoenen gekend, maar mijn werk is nog niet af. Het project Lokeren-Temse zit nu nog maar goed op de rails. Ik vind het een eer dat ik hier verder aan mag en kan werken.”

Lokeren-Temse staat er goed voor in eerste nationale, maar de stap naar 1B zal gigantisch zijn. “Het behalen van die licentie wordt geen klusje. Niet enkel moeten we sportief en financieel klaar zijn, ook organisatorisch zullen we nog heel wat stappen moeten zetten.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.