Tuttosport: 'Zirkzee (ex-Anderlecht) prijkt bovenaan lijstje Juventus'

Tuttosport: 'Zirkzee (ex-Anderlecht) prijkt bovenaan lijstje Juventus'

22-12-2023 12:39

Joshua Zirkzee prijkt vrijdag op de voorpagina van Tuttosport, dat de spits van Bologna in verband brengt met een overstap naar Juventus. Zirkzee is de laatste weken geregeld onderwerp van gesprek in Italië, dat in de ban is van de veelscorende Nederlander. 

Zirkzee speelde afgelopen woensdag nog een hoofdrol bij de bizarre comeback van Bologna in de Coppa Italia. Met twee assists, de een nog mooier dan de ander, leverde hij een gigantisch aandeel in de uitschakeling van Internazionale. Die wedstrijd is ook nauwlettend bekeken door Juve, weet het in Turijn gevestigde Tuttosport. De Oude Dame heeft de naam van de Nederlander op een lijst gezet. 

De Italiaanse sportkrant weet dat de ex-speler van Anderlecht een afkoopclausule van veertig miljoen euro in zijn contract heeft staan. Die afkoopclausule wordt wel pas komende zomer geactiveerd, waardoor Bologna in de winterse transferwindow nog kan vragen wat het wil. Juve staat overigens niet alleen in de interesse voor Zirkzee. Ook AC Milan zou erg gecharmeerd zijn. 

'In het prachtige seizoen van Rossoblù (bijnaam Bologna, red.), met de vierde plaats in de Serie A en de kwartfinale in de Italiaanse beker na de zege op Inter, schittert de Nederlandse ster', tekent Tuttosport op. 'Joshua verovert iedereen met zijn stijlvolle techniek en dat vervijfvoudigt zijn waarde.'