Trebel mag alweer vertrekken: 'Charleroi wil middenvelder van de hand doen'

Trebel mag alweer vertrekken: 'Charleroi wil middenvelder van de hand doen'

22-12-2023 10:10
9

Adrien Trebel kwam deze zomer transfervrij over bij Sporting Charleroi van RSC Anderlecht. Veel voetbalplezier heeft de 32-jarige Fransman echter nog niet gehad na zijn overstap. Trebel verzamelde nog maar een handvol speelminuten en valt tegenwoordig zelfs buiten de selectie bij de Carolo’s. Charleroi wil de middenvelder alweer van de hand doen, desnoods door middel van een contractontbinding.

Charleroi-coach Felice Mazzu gaf altijd aan dat hij met moeite aan zes Belgen raakte in zijn selectie en dus vaak noodgedwongen jeugdspelers op de bank moest zetten. Trebel zou hier als buitenlandse speler vaak het slachtoffer van zijn.

Maar de laatste weken zit de ex-Anderlecht-speler ook op de tribune wanneer Charleroi wel voldoende Belgen ter beschikking heeft. De middenvelder kampt al sinds het begin van het seizoen met een serieuze conditionele achterstand en speelde slechts één keer negentig minuten, in de bekermatch tegen Thes Sport.

In de Jupiler Pro League komt Trebel helemaal niet aan spelen toe, met slechts 102 minuten verspreid over vijf invalbeurten. Charleroi zou Trebel in de wintermercato al van de hand willen doen. Indien Trebel niet verkocht raakt zouden de Carolo’s volgens Het Nieuwsblad nadenken om het contract van de middenvelder te ontbinden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.