'Echt geen goed idee om half jaar na feiten genadeloos in te hakken op bondscoach'

'Echt geen goed idee om half jaar na feiten genadeloos in te hakken op bondscoach'

22-12-2023 08:15 Laatste update: 08:24
30

Thibaut Courtois gaf aan er niet bij de zijn op het EK in Duitsland komende zomer. Peter Vandenbempt zag de boodschap van Courtois en denkt er het zijne over. Op zowel de doelman als op bondscoach Domenico Tedesco valt volgens hem wat aan te merken.

De analist vindt de boodschap van Courtois wat ongelukkig. 'Het was echt geen goed idee om een half jaar na de feiten genadeloos in te hakken op een bondscoach die wegens prima werk heel goed ligt bij de fans, de spelers en zijn bazen', schreef Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

Volgens Vandenbempt is Courtois niet de enige die blaam treft in het conflict. 'Courtois begrijpt in die zin niet waarom Tedesco in de week voor Oostenrijk niet één keer uitgebreid met hem heeft gepraat. Dat een coach in zo'n periode niet één keer van gedachten wisselt met een van zijn sleutelspelers, is echt niet normaal', pende Vandenbempt.

Vandenbempt benadrukt dat het gemis van Courtois niet onderschat moet worden. 'Wie overigens denkt dat de afwezigheid van Courtois makkelijker op te vangen is dan die van Lukaku of De Bruyne, kent zijn geschiedenis niet. Alle landenkampioenen - zelfs het onklopbare Spanje met zijn drie titels op rij - hadden ergens onderweg een paar uitzonderlijke saves nodig van Barthez, Casillas, Neuer of Donnarumma', aldus Vandenbempt.

De doelman van Real Madrid is momenteel ook aan het revalideren van een gescheurde kruisband en speelde de laatste match voor de Rode Duivels op 17 juni tegen Oostenrijk (1-1).

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.