Vanhaezebrouck over Afrika Cup-vertrekkers: Maar het is niet met klamme handjes

Vanhaezebrouck over Afrika Cup-vertrekkers: "Maar het is niet met klamme handjes"

21-12-2023 18:27 Laatste update: 19:05

Met Mohamed Soumah (Guinee), Tarik Tissoudali (Marokko), Jordan Torunarigha (Nigeria), Noah Fadiga (Senega) en Nurio Fortuna (Angola) lijkt KAA Gent heel wat spelers te zullen moeten missen tijdens de Afrika Cup. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck ging tijdens zijn persconferentie in op het feit dat de spoeling dunner zal worden bij de Buffalo’s en hoe ze hierop willen anticiperen in de wintermercato.

Op de vraag of Vanhaezebrouck met klamme handjes de Afrika Cup afwacht, is de coach duidelijk. "Het is niet met klamme handjes. Daar spreek ik al een half jaar over en we zijn er al lang mee bezig. We zijn voorbereid. We gaan die periode zo goed mogelijk proberen doorkomen, maar het is wel zo dat de spoeling dunner zal worden", besluit de Gent-coach.

Een tijd geleden zei Vanhaezebrouck nog dat er veel werk voor de boeg was met het oog op de aankomende periode. "We hebben inderdaad ons werk gedaan. Maar het moet ook mogelijk zijn in de gang van zaken. We hebben een aantal ideeën maar het is afwachten of die allemaal realiseerbaar zijn", zegt hij.

De Gent-coach geeft toe dat da Afrika Cup alleszins meespeelt in de plannen voor de wintermercato. "Als je steeds met dezelfde zeventien spelers bijna altijd speelt, kom je in de problemen als er daar vijf of zes van vertrekken. Met elf een maand of meer doorkomen lijkt heel moeilijk. We hopen dat er iets kan bijkomen", aldus Vanhaezebrouck.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.