Het FIFA-jaar zit er helemaal op: Argentinië boven, Rode Duivels eindigen vierde

Het FIFA-jaar zit er helemaal op: Argentinië boven, Rode Duivels eindigen vierde

21-12-2023 16:30
1

In een heleboel Europese competities (zoals de Jupiler Pro League) dient zich nog kerstvoetbal aan, maar voor de FIFA is 2023 al officieel ten einde gekomen. Donderdag publiceerde het haar laatste ranglijst van het jaar, waar eigenlijk nauwelijks wat op veranderd is. De Rode Duivels prijken op een vierde plek.

Bij de vorige uitgave, die dateert van eind november, had ons land nog een plaatsje winst geboekt. Daar is in december geen verandering meer in gekomen. Nadat België van oktober 2018 tot maart 2022 op de troon zat, blijft het ook bij het ingaan van 2024 nog steeds in de top meedraaien. De Rode Duivels behaalden nét geen 1800 punten, waar slechts drie landen wel in geslaagd zijn. Wereldkampioen Argentinië blijft koploper, Frankrijk en Engeland staan ook op het podium.

De Rode Duivels staken in november Brazilië voorbij, dat als vijfde 2024 induikt. De rest van de top-tien wordt ingevuld door uitsluitend Europese naties, achtereenvolgens zijn dat Nederland, Portugal, Spanje, Italië en Kroatië. Sinds de ranglijst eind december 1992 werd ingevoerd, stond ons land gemiddeld op een 27e plaats. In de donkerste jaren van het Belgische voetbal was dat ... positie 71.