VP's Elf, de keeper: Brugse klasse, Bodart of Vandevoordt

VP’s Elf, de keeper: Brugse klasse, stille kracht Bodart of klasse van Vandevoordt

23 december om 15:09
Laatste update: 23 december om 15:09

Op woensdag 27 december staan de laatste duels uit de Jupiler Pro League van 2023 gepland. Aangezien de competitie dan exact halverwege is, met twintig speeldagen op een totaal van veertig, gaat VoetbalPrimeur.be in deze kerstperiode op zoek naar de grootste uitblinkers van de voorbije eerste seizoenshelft. In deze eerste aflevering: de jacht op een doelman.

Arnaud Bodart (Standard Luik)
Je zou haast vergeten dat hij slechts 25 jaar jong is. Bodart lijkt nu al een eeuwigheid de vaste sluitpost bij De Rouches. Met 152 JPL-wedstrijden op zijn teller mag hij zich niet alleen één van de meest ervaren, maar ook één van de meest betrouwbare Luikse pionnen noemen. Deze jaargang steekt Bodart er nog nét dat tikkeltje meer bovenuit. Niet alleen zijn reddingen bieden Carl Hoefkens steun, maar ook zijn stille leiderschap.

Jean Butez (Royal Antwerp FC)
In het legendarische kampioenenjaar van The Great Old sleepte Butez deze eretitel in de wacht, maar de voorbije maanden liep het toch ietsje minder vlot. Onlangs flaterde hij nog opzichtig tegen RSC Anderlecht. Dat neemt niet weg dat de Fransman bij de talentrijkste doelmannen van ons land behoort. Vooral zijn reflexen en voetenwerk liggen ver boven het gemiddelde. Mogelijk verkast Butez al in de wintermercato, met een afscheidscadeautje van VP.be in zijn reiskoffer?

Simon Mignolet (Club Brugge)
Op z’n 35e blijft het verval haast onmerkbaar. Nog steeds vormt Mignolet een hoeksteen in het Brugse elftal, met dank aan zijn uitstekende kwaliteiten, maar evenzeer zijn leiderschap. Nu Thibaut Courtois definitief verstek heeft gegeven voor Euro 2024, gaan zelfs sommige stemmen op om Mignolet uit zijn Duivelse pensioen te halen. Na zijn jarenlange trouwe dienst als doublure zou het alvast een spetterend einde betekenen. Als Big Si dat ziet zitten, mogen de Brugse fans zich ook aan een puike terugronde verwachten.

Tom Vandenberghe (KV Kortrijk)
Stijf laatste staan in de stand en toch jouw doelman in dit rijtje zien opduiken? Dan moet die wel halve mirakels verricht hebben! In die mate zelfs dat hij tegenwoordig ook zelf de doelpunten maakt ... De vraag rijst inderdaad waar KVK gestaan zou hebben zonder Vandenberghe onder de lat. De lange West-Vlaming is ontegensprekelijk een laatbloeier, maar was ook vorig seizoen al een doorslaggevende factor in operatie-redding. Of het in april 2024 opnieuw lukt, is voorlopig nog koffiedik kijken. Mocht iedereen zijn niveau halen, maken De Kerels in ieder geval een flinke kans.

Maarten Vandevoordt (KRC Genk)
Ook bij hem krijg je een soort ‘Bodart-gevoel’, al is dat in het geval van Vandevoordt nog straffer. Het volgende Limburgse keeperspareltje is immers pas 21 lentes jong! Volgende zomer is het eindelijk zover: na voldoende rijpingstijd in Genk wachten Leipzig en de Bundesliga. In tussentijd tracht Vandevoordt nog een trofee uit de brand te slepen. Uitgeleerd is hij nog steeds niet, maar zijn aangeboren klasse drijft steeds constanter boven. En wie weet, nu er op het EK een plekje voor het grijpen ligt …

Warleson (Cercle Brugge)
De Braziliaanse comeback-kid ontvangt eindelijk de erkenning die hij al langer verdient. De voorbije jaren demonstreerde hij al vaker zijn kwaliteiten, al hadden zijn concurrenten toen steevast het voordeel van hun Monegaskische banden. Eind 2023 is de hiërarchie zo klaar als een klontje: Warleson is de groen-zwarte nummer één. Met recht en rede, want als de man zijn dagje heeft, pakt hij monsterlijk. De stadsgenoot kan erover meespreken!

Nu is het aan jou! Via de poll onderaan dit artikel kan je jouw keuze maken. De stemmen van onze lezers tellen mee voor de helft van het eindoordeel, de andere helft komt op het conto van de redactie van VoetbalPrimeur.be. Oh ja, vergeet jouw keuze niet te staven in de reacties.